Published on
October 24, 2023
Comments By
0

Follow Us

Ce trebuie să știi înainte de a alege închiderea terasei cu sticlă?

Terasa reprezintă adesea un spațiu de relaxare și deconectare, dar pentru a beneficia la maximum de aceasta pe tot parcursul anului, mulți aleg să o închidă. Închiderea cu sticlă este una dintre cele mai populare opțiuni, datorită esteticii și funcționalității sale. Însă, înainte de a lua această decizie, iată câteva aspecte esențiale de luat în considerare:

1. Tipul de sticlă

Sticla folosită pentru închiderea teraselor poate varia în funcție de grosime, izolare și rezistență. Alegerea corectă depinde de necesitățile și bugetul dvs.

  1. Sticlă simplă: Aceasta este opțiunea standard și cea mai accesibilă din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, nu oferă izolare termică sau fonică, deci nu este ideală pentru zone cu temperaturi extreme sau zgomote puternice.
  2. Sticlă dublă sau triplă: Aceasta oferă o izolare mult mai bună datorită spațiilor cu aer sau gaz dintre straturile de sticlă. Este ideală pentru economisirea energiei și pentru reducerea zgomotului exterior.
  3. Sticlă securizată: Aceasta este tratată termic sau chimic pentru a fi mai rezistentă la impact. Este o alegere bună pentru securitate și pentru zonele cu condiții meteorologice severe.

inchidere terasa

2. Sistemul de deschidere

Modul în care se deschid și se închid panourile de sticlă poate influența funcționalitatea și aspectul terasei.

  1. Sistem fix: Acesta este ideal pentru cei care doresc o închidere permanentă, oferind o vedere neîntreruptă și o protecție maximă împotriva elementelor.
  2. Sistem glisant: Acesta permite circulația aerului și oferă flexibilitate în funcție de vreme. Este o alegere populară pentru cei care doresc să se bucure de terasă pe tot parcursul anului.

inchidere terasa

3. Costuri

Bugetul este un factor important atunci când vine vorba de renovări sau îmbunătățiri ale casei.

  • Costul total depinde de tipul de sticlă ales, dimensiunea terasei, sistemul de deschidere și manopera implicată. Solicitarea de oferte de la mai mulți furnizori vă poate ajuta să obțineți cel mai bun raport calitate-preț.

4. Izolarea

Izolarea adecvată vă poate ajuta să economisiți bani pe facturile de energie și să vă bucurați de un confort sporit. Optând pentru o sticlă cu izolare termică de calitate, veți putea utiliza terasa chiar și în zilele reci de iarnă fără a vă îngrijora de pierderea căldurii.

5. Aspecte legale

Este esențial să respectați reglementările locale atunci când faceți modificări la proprietatea dvs. Unele orașe sau comunități pot avea restricții sau cerințe specifice pentru închiderea teraselor. Consultați-vă cu un expert sau cu biroul local de permise înainte de a începe lucrările.

6. Estetica

Aspectul estetic este un alt factor important de luat în considerare. Închiderea cu sticlă poate adăuga o notă modernă și elegantă terasei dvs. Cu toate acestea, este vital să alegeți un design care se potrivește cu restul casei și cu peisajul înconjurător.

7. Întreținerea

Pentru a menține aspectul și funcționalitatea terasei, este necesară o întreținere regulată. Sticla poate fi predispusă la pete, murdărie și depuneri. Folosirea produselor potrivite și curățarea regulată vă va ajuta să mențineți sticla curată și strălucitoare.

Inchidere terasa

Urmareste-ne pe retelele de socializare

Scroll to Top